Přines zvířecí bobek, prevence se vyplatí i u zvířat


Potřebuje nebo nepotřebuje váš domácí mazlíček odčervit? Odpověď vám sdělí zcela zodpovědně výsledek z vyšetření trusu vašeho zvířecího parťáka. I toto přitom snadno vyřešíte na našem veletrhu. Již tradičně bude totiž na veletrhu FOR PETS na stánku eCanis přítomný také jejich dlouholetý partner – veterinární laboratoř Labvet, která bude opět z donesených vzorků provádět koprologické vyšetření za veletržní cenu 199 Kč.

 

Labvet je veterinární laboratoř s padesátiletou historií a doporučuje pravidelné vyšetřování trusu. Z vyšetření totiž zjistí, zda váš miláček vůbec nějaké parazity má a případně jaké léky použít, aby se jich zbavil. Ne vždy totiž stačí běžná antiparazitika. Víte, že například u koní už se objevila rezistence na antiparazitika a není vyloučené, že se objeví i u dalších zvířat? Nejen o této problematice se můžete dozvědět více od našeho mediálního partnera eCanis.

 

Kolik trusu je třeba pro vyšetření?

Psi a kočky – asi ve velikosti vlašského ořechu

Ovce a kozy – 10 – 20 bobků

Drůbež, exoti, holubi – 2 – 3 výkaly

Koně, krávy – jeden kobylinec / kravinec

Králíci, drobní hlodavci – cca 10 bobků

Plazi – asi čajovou lžičku

 

Odebraný trus je třeba správně zabalit a přinést na výstavu FOR PETS ve dnech 4. až 7. dubna 2024 ke stánku magazínu eCanis. Ten najdete v hale 4, na místě A06.

Na trus jsou vhodné například plastové, dobře uzavíratelné nádoby, u nichž si dokážete představit, jak snadno půjde trus vyndat. 

Podrobnosti k akci „Přines bobek“ najdete na webu www.ecanis.cz.