Fenomén hobby horsing. Vyzkoušejte ho u nás!


Svoji premiéru bude mít na letošním FOR PETS poměrně nový sport, který se už i v České republice začíná těšit velké oblibě. Možná mu už vaše děti propadly, ale není vyloučené, že o něm ještě neslyšely. Každopádně u nás si děti, ale klidně i dospělí, budou moci tento sport zdarma na vlastní kůži vyzkoušet. Během všech 4 veletržních dní nabízíme možnost vyzkoušet si parkur se zapůjčenými koníky na tyči pod vedením instruktorů. Tento sport napodobuje jízdu na skutečných koních. Děti se můžou naučit všechno, co patří k jezdeckému sportu.

Program Hobby horse na veletrhu FOR PETS bude sestaven z každodenních ukázek jednotlivých Hobby horse disciplín, jakými jsou parkur, vč. štafetového parkuru, drezura, skok mohutnosti, western trail, polo nebo dostih. 

Hobby horsing je vhodný pro děti již od tří let věku. Horní věková hranice je neomezená, ale v ČR je populární spíše pro děti a mládež. Hobby horse vznikl ve Finsku, kde se jedná o oficiálně uznaný sport, probíhají tam národní mistrovství bez jakéhokoliv věkového omezení a každý rok se závodů a soutěží účastní desítky tisíc závodníků. Někteří lidé, kteří závody shlédnou poprvé, se smějí či dokonce posmívají. Myslí si totiž, že sportovci na tyči předstírají, že mají živého koně. Oni ale samozřejmě vědí, že se jedná o nápodobu a tento sport berou jako zábavu, sportovní, volnočasové i rekreační vyžití.