Dejte nám šanci


Hospic poskytuje přechodný či trvalý domov psům starým, týraným, nemocným či handicapovaným, psům opuštěným, vyhozeným z množíren. Snažíme se jim dvaceti čtyřhodinovou péčí uzdravit rány na těle i na duši způsobené lidmi. Snažíme se napravit to, co jiní pokazili. Učíme psy znovu věřit lidem.

Zvířata u nás nežijí v kotcích, jako v klasických útulcích, ale s námi v našem domě. Chodí na procházky do okolních lesů, jezdí s námi na výlety, mají nonstop k dispozici ruce, které je hladí. Spousta z nich tohle všechno zažívá poprvé v životě.

Samozřejmostí je veterinární péče, kvalitní strava, socializace. Tím vším se snažíme uzdravovat nejen jejich nemocná těla, ale především bolavé duše.

Hledáme ty nejlepší domovy pro psy, jež mohou po uzdravení odejít z Hospicu za novým životem, s těmi, kteří u nás dožívají, jsme až do konce jejich chvil. Neodcházejí za Duhový most sami někde na řetězu u boudy nebo na kachlíkové podlaze studených kotců.

Za šest let, co spolek oficiálně existuje, jsme změnili život několika stovkám psů.

Krom péče o psy na Hospicu se zabýváme také osvětou. Jezdíme na besedy do škol, školek či dětských domovů, kde se děti setkávají s našimi pejsky, učí se bezpečnému kontaktu s nimi a dozvídají se, jak správně o zvíře pečovat. Účastníme se nejrůznějších veřejných akcí, kde popularizujeme adopce starých a handicapovaných psů. Vysvětlujeme problematiku množíren, snažíme se vést lidi k zodpovědnosti a učíme je nezavírat oči a nebýt lhostejní.

Spolek Dejte nám šanci spolupracuje s útulky a ochranářskými organizacemi napříč republikou. 

Stánek "Dejte nám šanci" najdete na veletrhu FOR PETS v hale č. 6